Liptovský Mikuláš porazil Trenčín 3:2

19.10.2024 Celý región

Liptovský Mikuláš 18. októbra (TASR) - Hokejisti Liptovského Mikuláša dosiahli druhé víťazstvo v sezóne. V piatkovom zápase 11. kola Tipos extraligy zdolali Trenčín 3:2. Vďaka tomu sa posunuli na 10. miesto pred Nové Zámky a Trenčín.

Hostia sa ujali vedenia v 4. minúte po presilovkom góle Ahla. Liptáci však odpovedali ešte v prvej tretine, keď sa v oslabení presadil Sukeľ. Gerlach síce poslal v početnej výhode domácich do tesného náskoku, Trenčania však rovnako v presilovke vyrovnali po dorážke Hudeca. O triumfe Mikuláša rozhodol v 42. minúte Avcin opäť počas početnej výhody.

Tipos extraliga – 11. kolo:

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Trenčín 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Góly: 18. Sukeľ (Uhrík), 25. Gerlach (Ranford, Avcin), 43. Avcin (Ranford, Foote) – 4. Ahl (Stapley, Cardwell), 37. Hudec (Schmiemann, Green). Rozhodcovia: Žák, Štefik – Gegáň, Tichý, vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 1:0, 877 divákov.

Liptovský Mikuláš: Surák – Foote, Lalík, Ullman, Hraško, Jendroľ, Mezovský, Štrbáň – Ranford, Quince, Réway – Gerlach, Uhrík, Chmielewski – Tkáč, Sukeľ, Avcin – Nespala, Faith, Šandor – Vojtech

Trenčín: Valent – Cardwell, Starosta, Hatala, Schmiemann, Bokroš, Laurenčík, Hlaváč, Macejko – Green, Stapley, Ahl – Josling, Dej, Leskinen – Hudec, Bortňák, Sojčík – Krajčovič, Vaňo, Maruna
 
 
Košice 18. októbra (TASR) - Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili na ľade HC Košice 3:2 v piatkovom zápase 11. kola Tipos extraligy. O ich triumfe rozhodol Richard Pánik, ktorý v predĺžení využil presilovku.

Prvýkrát v sezóne bolo v Steel aréne vypredané a v búrlivej atmosfére začali lepšie hostia, ktorí viedli gólom Martina Bakoša. Druhú tretinu spestrila aj pästná výmena Martina Bakoša so Senom Acolatsem. Tretia časť vyvrcholila drámou, keď v 59. minúte Haralds Egle nasmeroval hostí k triumfu, no hra "oceliarov" priniesla vyrovnávajúci gól Joonu Jääskeläinena.
 
HC Košice - HC Slovan Bratislava 3:4 pp (0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
Góly: 22. Mikúš (Gildon), 33. Teves (Mikúš, Ferenc), 60. Jääskeläinen (Pollock Gildon) - 17. Bakoš (Acolatse), 50. Takáč (Egle, Golian), 59. Egle (Takáč), 63. Pánik (Hoelscher, Egle). Rozhodcovia: Krajčík, T. Orolin - Bogdaň, Stanzel, vylúčení: 10:6 na 2 min., navyše Lamper (Koš.) a Acolatse (Slov.) 5 min.+DKZ za bitku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 8347 divákov (vypredané)

Košice: Riečický - Parlett, Teves, Ferenc, Gildon, Šedivý, Deyl - Jääskeläinen, Krivošík, Mikúš - Martel, Pollock, Petráš - Lamper, Kohút, Šimun - Bartánus, Havrila, Repčík

Slovan: Godla - Acolatse, Bačík, Kubka, Golian, Kráľovič, Sersen, Brincko - Bakoš, Hoelscher, Pánik - Takáč, Egle, Minárik - Kukumberg, Bjalončík, Puliš - Dudáš, Preisinger, Lukošik - Štetka

Hlasy po zápase:
 
Dan Ceman, tréner HC Košice: "Zápas sa hral vo skvelej atmosfére. Na ľade to bolo o presilovkách, súper využil v podstate tri a aj preto zvíťazil. Rozhodla úspešnosť využívania početných výhod, no myslím si, že bolo priveľa vylúčení."

Peter Oremus, tréner HC Slovan Bratislava: "Dnes to bolo vo výbornej atmosfére a s entuziazmom. Zápas sme zvládli aj vďaka tomu, že sme vydržali tvrdo pracovať až do konca. Myslím si, že je to zaslúžené víťazstvo. Veľmi ma teší, že nám presilovky fungovali aj bez hráčov, ktorí ich zvyčajne hrajú. V zápasoch často rozhodujú maličkosti, no hrá sa na víťazstvá a mňa teší, že sme to dnes zvládli."


Zvolen 18. októbra (TASR) - Zvolenskí hokejisti v 11. kole Tipos extraligy zvíťazili tretíkrát po sebe, tentoraz už doma nad Žilinou 7:2 a prvýkrát v sezóne v zostave s uzdraveným kapitánom Viedenským, no bez zraneného Olsona. Nováčik spod Dubňa stále čaká na prvý bod z ľadu súpera, duel si prehral v oslabení po hrubom faule Betáka, nepomohla ani výmena brankára za stavu 4:1.

V prvej tretine dominantní domáci išli do vedenia po sóle Hecla. Lenže hostia odpovedali 43 sekúnd pred prestávkou Koleničom, keď nezaváhal pred odkrytou bránkou. Rozhodujúce bolo stredné dejstvo. V ňom po góle Mišiaka z dorážky na 2:1 žilinský Beták vrazil na mantinel Beňa, ktorému vypadla prilba a po páde musel putovať do nemocnice. Zvolen využil päťminútovú presilovku na strelenie troch gólov, prvé dva dal Kudrna z dorážky a tečom, ďalší pridal Zuzin už za chrbát náhradníka Košarišťana z kruhu do vinkla. V tretej tretine už iba kozmeticky upravili výsledok Bondra so Sheehym na jednej a Varga na druhej strane.

HKM Zvolen - Vlci Žilina 7:2 (1:1, 4:0, 2:1)
Góly: 11. M. Hecl (Viedenský, Robertson), 27. A. Mišiak (D. Jendek, Marcinek), 29. Kudrna (Kukuča, Halbert), 32. Kudrna (Bracco, Kukuča), 33. Zuzin (Robertson, Viedenský), 47. R. Bondra (Sheehy, Bracco), 60. Sheehy (Bracco, Kudrna) – 20. Kolenič (Walega), 52. R. Varga (Diakov, Jones). Rozhodovali: Snášel ml., Baluška – Kacej, Knižka, vylúčení na 2. min: 3:5, vyššie tresty: 29. Beták (Žilina) 5 + DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 1965 divákov.

Zvolen: Kantor – Halbert, Bindulis, Beňo, M. Hudec, Robertson, Oligny, Sládok – Kudrna, Viedenský, M. Hecl – Bracco, Sheehy, R. Bondra – Kukuča, Zuzin, Macek – Marcinek, D. Jendek, A. Mišiak

Žilina: LaCouvée (32. Košarišťan) – Tourigny, Miller, Gachulinec, J. Pobežal, Diakov, Holenda, Vajko – Lukosevicius, Jones, Bezúch – M. Mucha, Walega, Kolenič – R. Varga, Galamboš , Beták – Belluš, Šmída, Koyš

hlasy:

Martin Štrba, tréner Zvolena: "Chcem veľmi poďakovať chalanom. Konečne sme to v presilovkách prestrelili. Vedeli sme, že nás nebude čakať nič ľahké, Žilina hrá veľmi dobre. Som rád, že sme to takto zvládli pred všetkými ľuďmi doma a ukázali sme, že vieme hrať aj takýto pokojný zápas. Vyšli nám kombinácie v dlhej presilovke, ktoré sme trénovali. Hráčom to v tréningu ide, teraz to už ukázali v zápase a overili si, že to funguje. Dali sme krásne góly, žiaľ Mišo Beňo nám bude určte chýbať. Po otrase mozgu zostáva na pozorovaní v nemocnici, ale bol to kľúčový moment, že po faule na neho sme presilovku troma gólmi využili. Dúfam, že bude čoskoro v poriadku."

Milan Bartovič, tréner Žiliny: "Prvá tretina nebola zlá. Aj keď mal Zvolen viac z hry, tak sme boli v zápase, vytvárali sme si aj šance a boli sme silní na puku. Rozhodlo až päťminútové oslabenie v druhej tretine, v ktorom sme inkasovali tri góly. Potom sme mali presilovku piatich proti trom, štyroch proti trom. Chceli sme sa ešte vrátiť do zápasu, ale miesto toho, aby sme početnú výhodu o dvoch hráčov využili, tak sa necháme zbytočne vylúčiť. Tím následne klesol na duchu. Zbytočne sme sa nechali vylučovať, hoci ten päťminútový faul od Betáka nebol cielený. My sa musíme vrátiť na zem, nemôžeme si predlžovať striedania, skúšať si nejaké veci. Musíme byť koncentrovaní celých 60 minút. V nedeľu v Mikuláši chceme negatívnu sériu zápasov vonku zlomiť pokorou a tvrdou prácou."
 

Nitra 18. októbra (TASR) - Hokejisti HK Nitra prehrali v piatkovom zápase 11. kola Tipos extraligy s Banskou Bystricou 2:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil Gabriel Chicoine.

V predĺžení dala najskôr gól Nitra, ale zásah Bubelu arbitri po zhliadnutí videa neuznali pre kontakt útočiaceho hráča s brankárom. Hostia potom rozhodli 39 sekúnd pred koncom predĺženia.

HK Nitra - HC MONACObet Banská Bystrica 2:3 pp (1:0, 1:2, 0:0)
Góly: 8. Stacha (Bajtek, Gill), 31. Pobežal (Camara) – 27. Boucher (Chicoine), 33. Adams (Šoltés, Michalčin), 63. Chicoine (Adams, Wedman). Rozhodovali: Výleta, Novák – Junek, Frimmel, vylúčení: 5:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2813 divákov.

HK Nitra: Aittokallio – Mezei, Cotton, Buček, Gill, Bajtek – Bača, Auk, Jackson, Bubela, Ritchie – Stacha, Vitaloš, Camara, Pobežal, Lacka – Fatul, Lisý, Csányi, Hrnka, Bačo

Banská Bystrica: Hrachovina – Chicoine, Scarlett, Petriska, Voyer, Boucher – Zeleňák, Žabka, Faith, Wedman, Adams – Stránský, Michalčin, Matoušek, Čunderlík, Šoltés – Česánek, Valigura, Tomka

hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "V prvej tretine sme ukázali dobré veci, v druhej sme dali hosťom veľa brejkov. Ale bol to kvalitný zápas. V tretej tretine sme boli málo na puku. V predĺžení sme dali gól, ale rozhodcovia sa rozhodli tak, ako sa rozhodli. Pri inkasovanom góle sme urobili chybu."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Ja si myslím, že to bol veľmi kvalitný zápas z obidvoch strán, myslím, že v prvej tretine bola Nitra živšia. Je známa svojimi rýchlymi nástupmi, my sme si dali pozor a až do nejakého veľkého tlaku sme ich nepúšťali. V druhej tretine sme vyrovnali hru, čo bolo pre nás podstatné, pomohli sme si presilovou hrou, ktorá nám v prvej tretine vôbec nešla. Tretia tretina bola hore - dole, šance na obidvoch stranách. V predĺžení sa k nám priklonilo šťastie, zobrali sme si challenge, tam sme viacmenej nemali čo stratiť. Videli sme, že tam bol kontakt hráča s betónom nášho brankára. Bola to veľmi podobná situácia, ako keď nám neuznali gól."


Poprad 18. októbra (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v piatkovom zápase 11. kola Tipos extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 5:3. O triumf "kamzíkov" sa pričinil hlavne trojbodový (2+1) Alex Šotek. Domáci zostali v tabuľke na 7. mieste. Nové Zámky prehrali v siedmom stretnutí v sérii a neuspeli v deviatich z jedenástich duelov od začiatku sezóny.

Popradčania v prvej tretine dvakrát viedli po góloch Šoteka a Suchého, no hostia dokázali odpovedať zásluhou Kováča a Handlovského. V druhej časti "kamzíci" počas 44 sekúnd dvoma presnými zásahmi opäť odskočili súperovi, keď sa po Centazzovi druhýkrát v stretnutí tešil Šotek. Tvrdoň v 46. minúte znížil, no Murphy krátko na to využil presilovku 5 na 3 a skóroval v prvom zápase za Poprad.

HK Poprad – HC Mikron Nové Zámky 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
Góly: 3. Šotek (Suchý, Centazzo), 8. Suchý, 32. Centazzo (Šotek), 32. Šotek (Coskey), 48. Murphy (Calof) – 5. Kováč (Ondrušek, Kodhaj), 18. Handlovský (Lapšanský, Ružek), 46. Tvrdoň (Golod, Slovák). Rozhodcovia: Goga, Jobbágy – Vyšný, Hajnik, vylúčení: 1:7 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 1653 divákov.

Poprad: Belányi (18. Vay) – Brejčák, Kotvan, Romančík, Bourque, Turan, Fereta, Sluka – Murphy, Cracknell, Calof – Török, Šiška, Nauš – Šotek, Suchý, Coskey – Centazzo, Urbánek, Kundrik

Nové Zámky: Rychlík – Boudrias, Maalahti, Komuls, Semaňák, Luža, Roman, Chatrnúch – Ducharme, Guay, Hamaliuk – Golod, Slovák, Tvrdoň – Lapšanský, Ružek, Handlovský – Kodhaj, Ondrušek, Kováč

hlasy po zápase:

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Ťažký duel pre obidve strany. S týmto súperom sú domáce zápasy vždy komplikované. Všetky tri góly sme inkasovali príliš ľahko. Na druhej strane sme mali niekoľko presiloviek, pomohli sme si až v tej, v ktorej sme mali výhodu 5 na 3. Zápas dnes vyšiel mladíkom, čo je pozitívum. Samozrejme, poviem otvorene, že od niektorých hráčov sa už dlhšie očakáva viac a výraznejšia pomoc. Stále si to nejakým spôsobom komplikujú."

Alex Šotek, útočník Popradu a v zápase 2+1: "Bol to veľmi ofenzívny zápas z oboch strán a padlo dosť gólov. Som rád, že sa nám podarilo vyhrať. Hádam sa chytíme a budeme pokračovať ďalej. Konečne mi to tam padlo a verím, že na to nadviažem aj do ďalších zápasov."

Ján Tabaček, asistent trénera Nových Zámkov: "My sme do zápasu vstúpili zle a rýchlo sme prehrávali. Potom sme sa vrátili späť, ale opäť tam boli zbytočne vylúčenia, v ktorých sme inkasovali. Keď sme sa nejak mohli nadýchnuť, dostali sme opäť gól. Skončilo to tak, ako to skončilo."

Lukáš Handlovský, útočník N. Zámkov: "Začiatok sme mali dobrý, ako vo väčšine zápasov. Ale potom upadneme po góle. Išli sme do druhej tretiny s tým, že vieme o kvalite súpera a zjednodušíme hru. Komplikovali sme si všetky situácie a dostávali sme Poprad na koňa. Urobili sme niekoľko zbytočných vylúčení a to nás stojí zápasy."

 
HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)
Góly: 32. Majdan (Harper), 38. Kestner (Mitens), 41. Rapáč (Žiak, Andrusiak), 53. Ford (Žiak), 58. Majdan (Žiak, Ford) – 9. Kabáč (Vašaš, Solenský). Rozhodovali: Klejna, J. Konc ml. – Tvrdoň, Pribula, vylúčení: 8:12, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 2740 divákov.

Spišská Nová Ves: Mitens – Groch, Ališauskas, Žiak, Valach, Romaňák, Barcík – Majdan, Ford, Rapáč – Kestner, Harper, Hannoun – Andrusiak, Myklucha, Števuliak – Danielčák, Drábek, Vandas – Džugan

Michalovce: Glosár – Slováček, Bodák, Meliško, Marcinko, Kulda, Pišoja, Jasečko – Krastenbergs, Rockwood, Daugavinš – Varga, Johnson, Svitana – Michnáč, Rönni, Fominych – Vašaš, Solenský, Kabáč


tabuľka:

1. Spišská Nová Ves 11 7 2 1 1 43:27 26
2. Michalovce 12 7 1 1 3 43:32 24
3. Slovan 12 7 1 1 3 42:37 24
4. Banská Bystrica 11 5 4 0 2 39:26 23
5. Košice 11 5 2 3 1 39:25 22
6. Nitra 12 6 1 1 4 44:37 21
7. Poprad 11 5 0 2 4 38:34 17
8. Zvolen 11 4 0 2 5 37:36 14
9. Žilina 12 4 1 0 7 33:40 14
10. Lipt. Mikuláš 11 1 1 2 7 25:41 7
11. Trenčín 11 2 0 0 9 28:47 6
12. Nové Zámky 11 2 0 0 9 21:50 6
 

Vyberte región

mark